NITEC 2016 avholdt i Tallinn, Estland

NITEC[i] som i år ble avholdt i Tallinn 7. – 9. juni samlet over 600 deltagere fra statlige organisasjoner og industri. Som vanlig sto NATO Communications and Information Agency (NCIA) og Association for Communications, Electronics and Informations Systems Professionals (AFCEA Europe) som arrangører.

NITEC ble åpnet av Estlands president  H. E. Toomas Hendrik Ilves  og admiral Michael S. Rogers (Commander US CYBERCOM og Director NSA). Hovedtalere og moderatorer til paneldebatter var mennesker på høye nivåer fra både industri, vertsorganisasjonene (NCIA og AFCEA) og vertsnasjonen.

Admiral Michael S. Rogers (Commander US CYBERCOM og Director NSA)
 

Kommunikasjons- og informasjonssystemer (C4ISR[ii]) fra et NATO synspunkt var hovedfokus. I løpet av de tre dagene ble NATOs strategiske hovedutfordringer innenfor anskaffelser, operasjonalisering og drift, inkludert innenfor cyberdomenet, diskutert og poengtert. Viktigheten av et enda tettere industrisamarbeid i tiden fremover ble understreket som et av hovedvirkemidlene for å møte disse utfordringene.

For industrien er det viktig at forretningsmuligheter kommer tydelig frem. Dette brukte NCIA mye tid på, i form av presentasjon fra både industri og kunder. Paneldebatter ble holdt innenfor ulike forretningsområder slik at industrien fikk gode muligheter til å bli oppdatert på eksisterende og kommende prosjekter.

I 2017 (24. – 26. april) arrangeres konferansen utenfor Europa for første gang, i Ottawa/Canada.

 [i] NATO Communications and Information Agency (NCIA) Industry Conference and AFCEA TechNet International 16 (NITEC16)

[ii] Command, Control, Communications, Computers, Intelligence, Surveillance and Reconnaissance


Bookmark and Share